Lektionstips - Boktitelpoesi

Ibland är man på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Det är också ett faktum att ju mer skolbibliotekarie man har på sin skola, desto större chans är det att den skolbibliotekarien är på just rätt plats vid rätt tidpunkt.


Den här gången var rätt plats i just skolbiblioteket och rätt tidpunkt var när svenskläraren i åttan kom in med famnen full av vårt samlade lyrikbestånd. En rejäl stapel.

Hon berättade att årskurs 8 höll på med ett poesitema och att de plockat meningar från dikter för att sampla ihop till en ny. Jag hade ganska nyligen snöat in på instagramkontot Boktitelpoesi och hasplade ur mig att det var något man skulle kunna göra inom kursen. Ta tre boktitlar som tillsammans bildar en dikt och fotografera dem i en kontext som förstärker budskapet.

Sagt och gjort, några dagar senare spenderade årskurs 8 hela svensklektionen i biblioteket, nosande igenom varenda hylla i jakt på de perfekta titlarna. Efter foto gjorde de snabba bearbetningar i datorn och vi hade efter en timmes intensivt arbete en smått fantastisk samling. Snabbt och lätt och väldigt, väldigt kul!

Leave a Reply

Populära inlägg

Använder Blogger.