Kurs på AV-media för IT-pedagoger

Idag var IT-pedagogerna på kurs på AV-media Kronoberg. Tina började med att berätta om vad som är nytt från AV-media. Och det var inte lite. Vad sägs om 3D-skrivare, CoderDojo, 3D-klassrummet och digitala kompetensdagen.

AV-Media har köpt en 3D-skrivare. Såklart tycker vi att Centrumskolan borde ha en. Tänka att koppla det till IT-slöjden. Det vore verkligen slöjdande på hög nivå. Kanske vi kunde låna AV-Medias ett tag i alla fall (om de nu vill låna ut den)
Här en liten film om 3D-skrivare:
 

AV-Media anordnar någonting som kallas Coder Dojo. Det är programmering på fritiden för barn och ungdomar. Funderingar finns att även göra detta på Arabyområdet. Så kanske vi kan utveckla vå IT-slöjd.

Är du själv sugen på att lära dig lite mer om programmering?
Här tipsar AV-Media om användbara verktyg.
Kolla också in Pappas Appar - programmering så hittar du lite appar där man kan lära sig bland annat grunderna och tänket i programmeringsspråk.
Dessutom har .SE har givit ut en bok om Barnhack.

Tina berättade också om den coola 3D-teven som används för 3D-klassrummet. Den finns till utlån på AV-Media. Vi vill låna såklart - eller kanske ha egen?

Och så fick vi veta att flera spännande föreläsare redan är bokade till Digitala kompetensdagen som även i år kommer att vara på Linnéuniversitetet. Bland annat en föreläsare som jag lyssnat på tidigare, Eric Luth, som pratar om Wikipedia (sådant som alla borde ha koll på - lyssna på honom)

Förutom detta fick vi lära oss allt om Svenska Djur, Världens Djur, Skolplus och iMovie. Men om det kommer mer på denna blogg en annan dag (kan du inte vänta så fråga någon av IT-pedagogerna)

/Rebecca Borg


Leave a Reply

Populära inlägg

Använder Blogger.