eTwinning - Shakespeare and friends

Mitt första seminarium på årets Framtidens Lärande var eTwinning - Shakespeare and Friends med Birgitta Flodén, som vann årets eTwinning-pris för sitt projekt.

eTwinning är ett program inom Internationella Programkontoret som erbjuder möjligheter att samarbeta digitalt med andra skolor i Europa.

Birgitta Flodén hade i sitt projekt samarbetat med en lärare och klass på King Edward VI School i Stratford Upon Avon. Ämnet blev därmed ganska självskrivet.

Elever och lärare kommunicerade med hjälp av blogg och chat på eTwinning.net. Där finns både formella och informella kontaktforum. Till exempel finns det en "getting-to-know-you-blogg" och ett lärarrum samt en lärardagbok för dokumentation. Birgitta berättar att hon och den brittiska läraren även kommunicerade ganska mycket via mail när de planerade sin verksamhet.

Vi har länge funderat på det här med internationellt samarbete, men inte riktigt kommit igång. Det jag känner är fördelen med eTwinning är att det kan vara hur litet eller hur stort som helst. Man behöver inte ha ett jätteprojekt på gång för att vara med. Dessutom får man hjälp med kontakterna. En sak som har gjort att vi inte riktigt har kommit igång är att vi inte har vetat hur vi skulle få kontakt med skolor i andra länder, men här har vi lösningen.

Om du vill läsa mer om projektet Shakespeare and Friends kan du titta här

Om du är intresserad av eTwinning kan du läsa mer här

/Rebecca Borg

One response to “eTwinning - Shakespeare and friends

  1. [...] ett tidigare inlägg skrev jag om vad eTwinning innebär och vilka möjligheter det finns med detta. Här kommer en [...]

Leave a Reply

Populära inlägg

Använder Blogger.