Vad vill du forska om?När vi läste i Superundersökarna nu senast pratade Emma och Snytkorven om vem man kan fråga om man vill ta reda på någonting. Så klart är det bäst att fråga någon man tror vet mycket om ämnet.


Vi pratade vidare om detta i klassen och kom fram till att olika människor vet helt olika saker.
  • Om du vill veta hur man bygger ett hus är det bra att fråga en snickare. 
  • Om du vill veta mer om ishockey kan du fråga en hockeyspelare eller en hockeytränare (kanske vi kan fråga Saras sambo för han är hockeyspelare). 
  • Om du vill veta mer om hur det är i Somalia kan du fråga någon som har varit i Somalia (till exempel Jowericas moster, eller Ahmeds pappa för de har varit i Somalia). 
  • Om du vill ta reda på allt om giraffer kan det vara bra att fråga en som jobbar på en djurpark.

Sedan berättade Snytkorven för Emma vad en forskare gör:

"Det finns också vuxna forskare. De har ofta läst massor om det ämne de forskar kring, och sedan har de som arbete att ta reda på ännu mera. Forskare gör undersökningar av olika slag för att kunna förklara hur världen är och hur allt hänger samman."

Vi funderade på vad vi skulle vilja forska om. Klassen gjorde tillsammans en tankekarta på alla saker man skulle kunna forska om.

/Rebecca Borg

One response to “Vad vill du forska om?

  1. [...] RT @Rebecca_Borg: Nybloggat om informationssökning och källkritik i åk 1 och 2: http://t.co/p07jeOQccU #infosök #skolbibliotek  [...]

Leave a Reply

Populära inlägg

Använder Blogger.